ELAZIĞ / MERKEZ - Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu

Okulumuzda Başarılı Bir Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Okulumuz, deprem anında doğru hareket etme ve öğrenci, öğretmen ve personelin güvenliğini sağlama konularında önemli bir adım attı. Bugün gerçekleştirilen deprem tatbikatı, okul personelinin ve öğrencilerin deprem durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmelerini sağladı.

Sabah saatlerinde okulumuzda gerçekleştirilen tatbikat, öğrencilerin ve personelin katılımıyla büyük bir başarıyla tamamlandı. Deprem alarmı sonrasında tüm öğrencilerimiz ve personelimiz, belirlenen güvenli alanlara sakin bir şekilde toplandılar. Öğrenciler, öğretmenler ve personel, panik yapmadan sırasıyla çıkış kapılarına yönlendirilerek, olası bir gerçek deprem durumunda doğru bir şekilde hareket etmenin pratik yollarını öğrendiler.

Tatbikat sırasında öğrencilerin ve personelin hızlı ve düzenli bir şekilde tahliye edilmesi, acil durum ekiplerinin etkili koordinasyonu ve öğrenci/öğretmenlerin disiplinli davranışları sayesinde başarıyla gerçekleştirildi. Tatbikat sonunda öğrenciler ve personel, deprem anında yapılması gerekenler konusunda daha bilinçli hale geldiler ve okulumuzun afet durumlarına karşı hazırlıklı olduğunu bir kez daha gösterdiler.

Okulumuz, deprem ve benzeri afet durumlarına karşı sürekli olarak hazır olma ve güvenliği en üst düzeye çıkarma konusundaki kararlılığını sürdürecektir.

07-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 09:33 - Görüntülenme: 41